17 December 2018

Hur man vinner Nordens mest kompletta konsultprofiler

Varje halvår tar vi reda på vilka bolag som har bäst konsultprofiler i Brainville och utser dem i Konsultrapporten – en rapport som har fått stor spridning i media, bland slutkunder, konsultförmedlare och konsultbolag!

Hur vinner man då? Dels genom att se till att ditt bolag har konsultprofiler som är kompletta, dvs. nära 100% ifyllda (en OK profil har runt 60% och allt över det är kan anses vara rätt bra) och dels genom att ha flera profiler.En komplett profil har en helt grön cirkel runt sig, medan en sämre profil har en grå ofullständig cirkel (se bild). Du kan även se profilstyrkan i rutan ”Söker du uppdrag” (se bild).

Grundinformation
Viktigast av allt på en profil är:
  • Personlig information som namn, e-post, och telefonnummer
  • Tagline och kort beskrivning – här tittar de flesta först när de ögnar igenom en ny profil
  • Erfarenheter. Har du även med referenser kommer än fler titta på profilen.
  • Kunskaper och roller
Har man fyllt i dessa saker har man fått en profil som kan användas vid ansökningar och som mottagaren inte kommer tycka är alltför tunn.

Insäljande
En insäljande profil har även med saker som kanske anses som mer personliga. Vi har undersökt profiler med hjälp av Hotjar och sett att dessa delar är mycket populära bland de som tittar på profiler:
  • Profilbild – får folk att oftare klicka på profilen i ett sökresultat
  • Personliga punkter avslöjar en del om dig och är ofta intresseväckande
  • Den personliga grafen
  • Styrkor
  • Personlighetstest – kanske lite för att de varit så debatterade på sistone

Övrigt
Fyller du även i arbetsprover, utbildning, språk, preferenser och LinkedIn- och Twitter-profil har du en väldigt komplett profil!

Varför konsultprofiler?
Vi genomförde nyligen en undersökning bland de som mottar ansökningar och en övervägande majoritet föredrar att få en konsultprofil istället för ett CV. Fördelarna med profilen är att strukturen alltid är densamma och att de även kan spara den som fil – det går helt enkelt fortare och är enklare!

Och du har förstås inte bara chans att utses som bolaget med Nordens mest kompletta konsultprofiler. Du ökar sannolikheten för att kunder ska hitta dina utdelade konsulter hos oss och att de tycker att du skickar bra ansökningar. Du får också hjälp med att hitta vilka av dina lediga konsulter som matchar de uppdrag du tittar på.

  Back