13 June 2022 System news

Kraftig ökning av företagssökningar

Du har säkert hört oss säga att det är ”säljarens marknad” just nu, eller hur? Det visar sig nu tydligt i Brainvilles sökfunktioner. Både besökare på vår externa webb och inloggade användare i Brainville söker mycket mer frekvent efter företagsprofiler.

För att göra det än lättare för företag som ännu inte använder Brainville att hitta dig och ditt företag har vi skapat en ny enkel webbplats: www.hittakonsultbolag.se

Är du egenföretagare kan man dessutom hitta din företagsprofil här: www.hittafrilansare.se


Vill du bli hittad?

I Brainville har du en företagsprofil som alltid är sökbar. Du kan jämföra den med LinkedIns, fast med tydlig fokus på konsultverksamhet. Den är ditt bolags skyltfönster mot marknadsplatsen.

Fyll profilen med de uppgifter som gör att andra kan hitta just dig och ditt bolag – och förstås uppgifter som gör att man kan kontakta dig.

Det vanligaste besökare söker efter är roller, kunskaper och var man jobbar. Profilen blir förstås mer insäljande om man även fyller i mer än så.


Nya uppgifter på företagsprofilen

Företagsprofilerna har fått sig ett lyft för att göra dem enklare att fylla i och för att de ska ge mer information om företag man hittar. Vi har t.ex. infört:

  • Statusruta som visar om man har tillgängliga konsulter eller ej
  • Möjlighet att visa upp sina kunder i ett block med logotyper
  • Nyheter visas nu direkt på företagsprofilen och hämtas från Twitter
  • Finansiell rapport (givet att data hämtats): omsättning och EBIT över tid
  • Nyckeltal från Brainville för annonsörer: uppdragsvolym, annonskvalitet och svarsfrekvens över tid

Frilansare synkroniseras

En frilansares företagsprofil är ofta snarlik konsultprofilen. Vi har därför infört en synkronisering mellan dessa två profiler för just frilansare. Utvalda uppgifter du sparar från och med nu kommer alltså att hamna på båda profilerna om du vill det. Vill du inte det kan du stänga av synkroniseringen.

Synkronisering mellan företagsprofil och konsultprofil för frilansare

Fördel Premium Sales förstås!

Visste du att företag med Premium Sales automatiskt föreslås för annonsörer som lägger ut uppdragsannonser? Matchar din företagsprofil uppdraget kan du alltså kontaktas direkt av annonsören!

Företag matchas automatiskt mot annonser som läggs ut

Utöver den tydliga fördelen så visas även en väsentligt mycket mer komplett av din företagsprofil för besökare av vår externa webb.


Vad tycker du?

Vi kommer fortsätta att utveckla företagsprofiler och våra nya sajter och sökfunktioner (som är lite av en BETA-version än så länge), men är förstås nyfikna på vad du tycker! Finns det information som du tycker skulle göra företagsprofilerna än bättre och användbara? Vad skulle vara värdefullt för dig att kunna söka efter och läsa om? Alla förslag är varmt välkomna – kontakta oss!