27 April 2020 Contractor report

Lägesrapport för frilans- och konsultbranschen v.17

Den gångna veckan var väsentligt bättre än motsvarande period 2019. Detta är dock förmodligen inte ett trendbrott, utan kan förklaras av att perioden vi jämför med omfattade påsken 2019. Samtidigt ser vi att antalet konsulter som är tillgängliga för uppdrag fortsätter att öka, om än långsamt.

Uppdragsutbud

Uppdragsutbudet ser alltså ut att hämta sig lite eftersom antalet uppdrag faktiskt ökar en aning.

Ingen alternativ text angiven för den här bilden

Distansuppdrag

Vår andra indikator för hur frilans- och konsultbranschen mår visar på en svag minskning av andelen distansuppdrag under april. Har vi redan börjat återgå till det normala? I förra veckan var andelen distansuppdrag i april över 15 % och nu har den gått ned till 12,7 %.

Ingen alternativ text angiven för den här bilden

Tittar man enbart på den gånga veckan ser man att andelen var knappa 7 % vilket är en väldigt tydlig minskning.

Uppmaning

Vill du hjälpa konsulter, frilansare och egenanställda att hitta nya uppdrag? Corona-krisen har gjort livet väsentligt jobbigare för många på flera olika sätt. Låt oss tillsammans göra det lite enklare för dem! I Brainville samlas nu fler uppdragssökande för varje dag. Aktiviteten är väldigt hög. T.ex. så ser vi att vi har mer än 40 % fler utdelade konsultprofiler än vanligt. I skrivande stund är det 731 stycken.

Väldigt många företag är inne och gör sig sökbara, både vad gäller företagsprofiler och konsultprofiler. Vi har försökt dra vårt strå till stacken genom att öppna upp Brainville för utlåning av personal samt möjlighet för de som blivit av med jobb att gå in som egenanställda.

Jag vill nu uppmana dig att hjälpa till mer om du kan! Du kan hitta lediga konsulter genom att söka i Brainville och vi ger dig som vanligt direktkontakt. Har du fler uppdrag än du annonserar ut så passa gärna på att lägga ut allt du har. Annonsera helt utan kostnad och skriv #corona i texten så ser vi till att tillgängliggöra uppdraget för våra ca 16.000 medlemsbolag direkt.

Vill du ha hjälp att komma igång? Kontakta mig på LinkedIn!

More news

25 January 2021
15 October 2020