01 April 2020 Contractor report

Lägesrapport för frilans- och konsultbranschen v.14

Här kommer en uppföljning av föregående artikel om hur frilans- och konsultbranschen förändras av Corona. Även här ger jag en inblick som baseras på fakta i Brainville, vilket naturligtvis är den del av branschen som jag kan berätta om.

Uppdragsutbud

Under januari och februari har vi i snitt haft över 350 fler uppdrag / månad om man jämför 2020 med 2019. Vad händer då i slutet av mars?

Ingen alternativ text angiven för den här bilden

I grafen ser man antalet uppdrag per sju dagar istället för veckonummer – det gör det förstås lite lättare att jämföra. De två sista staplarna för 2020 visar en avmattning av utbudet av uppdrag, men utbudet är fortfarande större än det var 2019 vid samma tid.

Distansuppdrag

En intressant, och ganska förväntad effekt, av Corona-krisen är trenden för distansuppdrag. Under mars månad har den tagit fart ordentligt. Brainville har dock normalt sett en ganska låg volym av just distansuppdrag, men vi ser här en sexdubbling.

Ingen alternativ text angiven för den här bilden

695 lediga konsulter

I skrivande stund finns så många lediga konsulter i Brainville. Antalet har stigit under de senaste två veckorna med dryga 20 %.

Om du blivit av med ditt uppdrag så finns det i skrivande stund runt 900 öppna uppdrag hos oss. Du kan också tagga din konsultprofil i Brainville (beskrivningen) med #corona för att markera att ditt bolag drabbats. Alla taggade profiler visas här. Jag rekommenderar förstås uppdragsgivare att ta en extra titt här för att se om ni kan ha ett uppdrag åt konsulter som haft otur.

Behöver du eller någon du känner tillfällig förstärkning?

Oavsett om du jobbar med frilansare och konsulter eller ej – vi har, på grund av rådande omständigheter, öppnat upp Brainville så att alla som har ett behov kan annonsera helt gratis.

Alla uppdrag som taggas med #corona i Brainville visas direkt för våra nästan 16.000 medlemsbolag och för alla som besöker vår externa webb (dvs. inte loggar in). Om du inte har ett konto i Brainville kan du ändå posta uppdrag här. Att annonsera kostar alltså ingenting. Ni får förstås även direktkontakt. Vi rekommenderar att ni skriver in kontaktuppgifter i er uppdragstext.

Konsultrapporten och kontakt

I förrgår släpptes Konsultrapporten. Det är Brainvilles rapport över frilans- och konsultbranschens senaste halvår – denna gång för andra halvåret 2019. Är du intresserad av detta kan du hitta den här!

Tycker du att det är meningsfull information i denna artikel och vill bidra med mer information eller idéer, kontakta mig på manuel@brainville.com eller direkt här på LinkedIn.

More news

25 January 2021
15 October 2020