25 March 2020 Contractor report

Lägesrapport #1 över frilans- och konsultbranschen

Jag har fått och höra och läsa en hel del om oro kring uppdrag bland konsulter och frilansare de senaste dagarna. Av denna anledning tänkte jag försöka ge en liten överblick av vad som sker på marknaden – eller snarare i Brainville, för det är den del av marknaden jag kan berätta om. Jag hoppas kunna komma med information bitvis framöver. Ni som är nyfikna får gärna komma med förslag på fler saker ni tror att vi kan ta reda på.

I denna korta artikel tänkte jag bara berätta om något som vi enkelt kan se i Brainville – tillgången på uppdrag. Under januari och februari har vi i snitt haft över 350 fler uppdrag / månad om man jämför 2020 med 2019. Vad händer då i mars?

I grafen ser man antalet uppdrag per sju dagar istället för veckonummer – det gör det förstås lite lättare att jämföra. Som synes så var de två första perioderna klart bättre än motsvarande perioder 2019. Den senaste perioden är lite sämre. Men det är, än så länge, ingen drastisk förändring. Jag återkommer när nästa period är slut med en uppdaterad graf.

Tagga konsultprofiler med #corona
Om du blivit av med ditt uppdrag så finns det i skrivande stund runt 900 öppna uppdrag hos oss. Du kan också tagga din konsultprofil i Brainville (beskrivningen) med #corona för att markera att ditt bolag drabbats. Alla taggade profiler visas här. Jag rekommenderar förstås uppdragsgivare att ta en extra titt här för att se om ni kan ha ett uppdrag åt konsulter som haft otur.

Tagga annonser med #corona
Alla annonsörer som taggar sitt uppdrag med #corona i Brainville visar att de drabbats av rådande omständigheter och dessa uppdrag visas för alla våra nästan 16.000 medlemsbolag och för alla som besöker vår externa webb (dvs. inte loggar in). Om du inte har ett konto i Brainville kan du ändå posta uppdrag här. Att annonsera kostar förstås ingenting.

Förslag?
I normala fall ger vi ut historisk information. T.ex. så är vi i det absoluta slutskedet av Konsultrapporten. Men är det något dagsaktuellt ni undrar över och som ni tror att vi kan ta reda på, hör av dig till mig på manuel@brainville.com.

More news

25 January 2021
15 October 2020