09 January 2019 Article Contractor report

7 tips om hur man vinner ”Nordens bästa konsultuppdragsannonser”

Att skriva bra annonser kan vara knepigt, men det är väldigt viktigt – ”Som man frågar får man svar”. Vi försöker hjälpa annonsörer hos oss genom att göra det superenkelt att skapa annonser samt svårt att missa att få med relevant information.

De som skapar bäst annonser under ett halvår utses vara den annonsör som skapar ”Nordens bästa konsultuppdragsannonser” och vem vill inte stoltsera med en sådan titel?
Hur vinner man då? Här är några enkla tips:

  1. Skriv en tydlig och insäljande rubrik. Om du tycker du det är knepigt så skriv enbart vilken roll du söker – kanske i kombination med en specialkunskap. T.ex. kan du ju skriva ”Systemutvecklare .NET” eller ”Systemutvecklare Java som gillar TDD”.
  2. Uppdragsbeskrivningar bör ha en rimlig längd. Vi tror inte man kan beskriva ett uppdrag med färre än 300 tecken (ungefär 5 rader). Förmodligen är det rimligare med det dubbla.
  3. Använd inte ”Övrigt” som kompetensområde om du inte måste. Behöver du använda ”Övrigt” så kontakta oss och be oss lägga till ditt område.
  4. Tagga upp uppdraget ordentligt med de specialkunskaper som efterfrågas. Har du skrivit efterfrågade kunskaper i din uppdragsbeskrivning eller rubrik hamnar de automatiskt bland taggar! Exempel på taggar för en projektledare kan vara ”Six Sigma”, ”PRINCE2” eller ”PMI/PMBOK”.
  5. Skulle du själv ta uppdrag där du är osäker på var jobbet ska utföras? Försök alltid få med region och så ofta som möjligt ort.
  6. Vet du vilka datum som gäller för uppdraget på ett ungefär? För att konsulter ska kunna planera sin tid är det bra få med dessa datum.
  7. Alla vill veta ungefär var man ska ligga i pris, så försök alltid ha med ett prisförslag.

Fler faktorer spelar förstås in när vi bedömer hur bra uppdragsannonser är, men följer du de 7 tipsen ovan kommer du väldigt långt. Har du egna förslag på vad vi borde bedöma i annonser? Kontakta oss på support@brainville.com!

  Back

More news

27 March 2020
30 December 2019